Beheer startpagina

Kent u een groot aantal interessante websites, dan is het wellicht interessant eens een startpagina aan te maken waarop u een link naar deze sites plaatst. U kunt een startpagina zien als een uitgebreide linkpagina. Zo kan men links in een categorie plaatsen. Zo helpt u de Nederlandse websurfer om bepaalde informatie online te vinden.

Nu is het fijn wanneer daar ook een zekere beloning tegenover staat. Dit kan door ervoor te zorgen dat u met uw startpagina geld verdient. U kunt bepaalde producten en diensten promoten op uw pagina. Bij Google Adsense hoeft u bijvoorbeeld alleen maar een code te plaatsen, en er worden automatisch geschikte advertenties getoond.

Een startpagina is in meerdere opzichten interessant. Daarover is online van alles te vinden. Meer over de mogelijkheden leest u op de pagina Eigen startpagina maken. Heeft u op meerdere startpagina websites een dochterpagina dan wordt het verkopen van link-pakketten mogelijk. Men koopt dan een aantal links bij u.

Iets anders wat u eens in Google zou moeten opzoeken is “startpagina script”. Dit script maakt het mogelijk om uw eigen startpagina website te installeren. Het is namelijk niet met zekerheid zeggen hoe lang uw startpagina op de website van derden blijft voortbestaan. Heeft u gemotiveerde bezoekers die ook regelmatig een nieuwe startpagina aanmaken op uw website, dan zal uw website snel groeien.