Een mooie startpagina samenstellen

Het hebben van een eigen startpagina is in een aantal opzichten goed. In de eerste plaats is het mogelijk om op een startpagina een verzameling van uw favoriete websites aan te leggen. Een eigen startpagina biedt ook de mogelijkheid om links te plaatsen naar uw eigen sites. Ook is het mogelijk om een extra zakcentje te verdienen met uw startpagina.

U dient zich te registreren voordat u aan de slag gaat met uw eigen startpagina. Het aanmeldformulier hiervoor is op de meeste websites vrij snel te vinden via de homepagina. Een startpagina website waar u een eigen dochterpagina mag maken, is meestal via eenvoudige Google zoekopdrachten te vinden. Zoekopdrachten zoals “Nederlandse startpagina” leveren vaak bruikbare resultaten op.

Voor uw startpagina is het nodig om een geschikte naam te bedenken voor het subdomein waar deze op komt te staan. Het is een goede gewoonte om een beschrijvende naam te verzinnen voor het subdomein van uw startpagina. Vaak mag u ook een persoonlijke linkpagina maken. mag plaatsen. De links op een dergelijke startpagina zullen over verschillende onderwerpen gaan. Dan is een algemene naam prima.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. In sommige gevallen dient u via een link uw aanmelding te bevestigen. Deze bevestigings e-mail zult u in dat geval vrij snel na de aanmelding in uw mailbox zien. Wanneer deze extra stap er nog niet is, is het invoeren van een correct e-mailadres alsnog zinvol. Weet u uw wachtwoord niet meer, dan kunt u uw wachtwoord herstellen. De stappen die u moet volgen om uw wachtwoord te herstellen, ontvangt u per e-mail. Dit wordt lastig wanneer het e-mailadres dat u heeft ingevuld niet correct blijkt te zijn.

Voor meer achtergrondinformatie over het aanmaken van een startpagina zijn er meer artikelen te vinden online. De pagina Linkpagina beheer is slechts een greep van wat u kunt vinden op internet. Als u op voorhand weet wat er te gebeuren staat, dan gaat het ook makkelijker. Want naast het aanmaken is er ook het onderhouden. Op de website waarnaar wordt verwezen in de link staan meer artikelen over startpagina aanmaken.

Uw startpagina zal doorgaans leeg zijn direct nadat u het heeft aangemaakt. U kunt pas een link toevoegen aan de startpagina wanneer u eerst een rubriek heeft aangemaakt. In de rubriek kunt u links plaatsen. U kunt meerdere rubrieken aanmaken. Een rubriek heeft altijd een titel. Als titel kunt u een deelonderwerp opgeven. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. U heeft zo ook een heldere structuur voor de mensen die uw pagina bekijken.