Eigen startpagina online zetten

Een eigen startpagina maken kan erg zinvol zijn en u in verschillende opzichten voordeel opleveren. Om te beginnen kunt u met een startpagina links aanleggen naar uw favoriete websites. Eigen websites promoten kan ook uitstekend met een eigen startpagina. Daarnaast kunt u geld verdienen met uw startpagina.

Het is nodig om u te registreren voordat u een eigen startpagina kunt samenstellen. Registratie gaat via een formulier op de betreffende startpagina website. Via simpele zoekopdrachten in Google zult u vrij snel een aantal startpagina websites vinden waar u zich gratis kan registreren. Zoekopdrachten zoals “Nieuwe startpagina maken” leveren vaak bruikbare resultaten op.

Voor uw startpagina is het nodig om een geschikte naam te bedenken voor het subdomein waar deze op komt te staan. Is er een bepaald thema waar de startpagina over zal gaan, dan kunt u dit thema het beste verwerken in de naam van uw subdomeinen. Het is bij veel sites geen probleem wanneer u een algemene startpagina maakt. Doorgaans zullen er links over meerdere onderwerpen op zo een startpagina staan. Dan is een algemene naam prima.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. Een aantal sites zal u namelijk een bevestigingslink sturen. Pas wanneer u op die link klikt, is de aanmelding definitief. Deze bevestigings e-mail zult u in dat geval vrij snel na de aanmelding in uw mailbox zien. Ook wanneer er geen sprake is van deze extra stap om uw account te bevestigen, is het handig om het juiste e-mailadres bij de aanmelding op te geven. Bij het niet meer weten van het wachtwoord, kunt u namelijk herstelinstructies aanvragen. De website zal bij een wachtwoordherstel de instructies per e-mail naar u sturen. Het is dan zonde wanneer het e-mailadres niet correct is ingevuld.

U zult her en der informatie over uw eigen startpagina maken kunnen vinden. De pagina een Nederlandse startpagina maken is slechts een greep van wat u kunt vinden op internet. Wanneer u op voorhand weet wat u te wachten staat, dan scheelt dat weer. Want naast het maken van de startpagina zal er ook af en toe onderhoud aan de pagina moeten worden gepleegd. De website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen, heeft meerdere teksten over het aanmaken van uw eigen dochterpagina.

Direct na het aanmaken zal uw startpagina waarschijnlijk helemaal leeg zijn. Het is belangrijk dat u een rubriek aanmaakt. Daarna kunt u pas links toevoegen. In de rubriek kunt u links plaatsen. In de regel maakt men meer rubrieken. De titel van een rubriek moet verplicht worden ingevuld. Als titel kunt u een deelonderwerp opgeven. Zo rangschikt u uw links naar onderwerp. Bouwt u op deze manier aan een logische structuur op uw startpagina, dan heeft u daar op verschillende manieren baat bij.