Je eigen website beginnen

De afkorting CMS houdt in: content management systeem. Een CMS is een systeem achter een website, dat je in staat stelt een website op eenvoudige wijze te beheren. Er zal in de regel weinig CSS kennis nodig zijn. Wanneer je met een tekstverwerker zoals Word kunt werken, kun je ook een CMS bedienen.

Een CMS is een stukje programmatuur, net als een tekstverwerker. Het CMS pakket wordt echter niet op een computer, maar op een webhosting pakket geplaatst. Dit klinkt erg moeilijk, maar in de praktijk valt dit mee. In veel gevallen wordt er een installatieprogramma meegeleverd. Deze ondersteunt u voor een aanzienlijk deel bij het correct instellen van de software.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheid? Op Nieuw Startpagina Script Te Koop vindt u meer informatie over CMS systemen. Een groot voordeel is dat er bij veel CMS pakketten een installatie script wordt geleverd. Door van een CMS gebruik te maken zal veelvuldige aanpassing van bestanden op de server verleden tijd zijn. Alle content die u in het beheergedeelte van een CMS invoert wordt in principe in de database opgeslagen. Er worden zo minder fouten gemaakt omdat aanpassingen aan bestanden verleden tijd zijn. Het aanbod van CMS pakketten is vrij groot. Een CMS kunt u gebruiken voor een nieuwssite, blog, webshop of gewoon een website. Het CMS pakket zorgt ervoor dat u dat ene plaatje of die ene tekst snel kunt aanpassen. PHP of HTML kennis is door het gebruik van het CMS niet nodig.