Je website bouwen

Een CMS systeem biedt een aantal voordelen. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. Een groot deel van de content hoeft u alleen als platte tekst in te voeren. Het CMS programma giet uw tekst in de juiste opmaak op de website.

Content management software is ontwikkeld ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Waar u zonder CMS systeem voor elke pagina een HTML bestand zou moeten maken, slaat een CMS pakket de website inhoud op in een database. In een centrale beheeromgeving brengt u de benodigde wijzigingen aan de website aan. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Welke voordelen biedt een CMS pakket nog meer? Dat leest u in het artikel CMS pakket. Er wordt in veel gevallen een installatiescript met het CMS pakket meegeleverd. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen. U zult een stuk minder vaak aanpassingen via een FTP programma hoeven doen in het geval u kiest voor een CMS pakket. Het is uiteraard te begrijpen dat u wellicht even moet wennen aan het nieuwe systeem. De ontwikkelaar van het CMS systeem zal meestal een logische indeling van de beheerschermen nastreven.