Linkpagina beheer

De meeste startpagina websites die u zult vinden, zullen Nederlandstalig zijn. Het was een Nederlandse website die voor het eerst met de typisch indeling van de startpagina’s is begonnen. Ten opzichte van de link directories hebben startpagina’s een eigen opzet. Veel Nederlandse websites hebben de opzet van startpagina.nl overgenomen.

Linkbuilding is iets waarvoor startpagina’s uiterst nuttig zijn. Een eigen startpagina samenstellen kan op een groot aantal websites zonder dat u daarvoor hoeft te bepalen. Deze kunt u prima voor linkbuilding inzetten. Wilt u zelf een startpagina website bouwen dan is het slim daarvoor gebruik te maken van een startpaginascript. U heeft naast een startpaginascript ook een eigen domein en een webhosting pakket nodig. Het artikel Aanmelden startpagina vertelt u meer over een startpaginascript kopen. U kunt met het startpaginascript links verkopen. De links worden geplaatst op de dochterpagina die de bezoeker heeft gekozen.

Binnen een handomdraai heeft een gebruiker van uw website een eigen startpagina gevuld met links. Op uw website wordt een formulier weergegeven waarmee men een account kan aanmaken. Men kan dit account gebruiken voor het bewerken en aanmaken van startpagina’s. Natuurlijk moet het dan wel om een eigen startpagina gaan. Heeft u de rechten om de volledige website aan te passne, dan kunt u wel elke startpagina aanpassen die u wilt.

U kopieert de bestanden van het script naar de website. Het installatiescript start wanneer u met uw browser naar het adres van uw website navigeert. Tijdens de installatie kunt u een aantal gegevens rondom te website en het beheer invullen. Zo kunt u zelf beslissen wat uw inloggegevens zullen zijn. Zodra het systeem is geïnstalleerd, zijn de kleuren van uw startpagina website en alle individuele startpagina’s met het script te wijzigen. Zo kan de ene rubriek een andere kleuren krijgen dan de andere rubriek.