Marktplaats beheer info

Een online marktplaats is een website waar men tweedehands, maar ook nieuwe spullen kan kopen en verkopen. Op de website worden vooral advertenties weergegeven, ingedeeld in verschillende rubrieken. Men kan vaak foto’s aan de advertentie toevoegen van hetgeen men aanbiedt. Met een marktplaats script kunt u zo een online marktplaats zelf opzetten. Meestal zal zo een script in de programmeertaal PHP zijn geschreven. Voor een marktplaats script is er vaak ook de mogelijkheid nodig om een database verbinding te leggen met een op uw hosting aangemaakte database.

Uiteindelijk kunt u best veel rubrieken aantreffen op een advertentie website. De gewenste rubriek kiest men bij het aanmaken van een advertentie. Soms voert u eerst de gegevens van een nieuwe advertentie in en zal er daarna een account worden aangemaakt voor u. Een aantal websites is weer zo gebouwd dat er eerst een gebruikersaccount aangemaakt moet worden. Daarna heeft u de mogelijkheid om een advertentie aan te maken. De gewenste rubriek selecteert u op het moment dat u de advertentie aanmaakt.

Het is mogelijk om geld te vragen voor het plaatsen van een advertentie in door u gekozen rubrieken. De verkoper zal dan moeten betalen voor het plaatsen van een advertentie in die betreffende rubriek. Wilt u er graag mee aan de slag, dan kunt u meer over dergelijke scripts lezen op Marktplaats CMS. Zowel de betaling zelf als het controleren van de betaling zullen via het marktplaats script zelf verlopen.

Hoeveel dagen de advertentie op de website moet blijven staan, dat kunt u vrij eenvoudig instellen in het beheergedeelte.Daar stelt u bijvoorbeeld ook in hoeveel afbeeldingen er aan een advertentie mogen worden toegevoegd. Met een marktplaats script krijgt u veel controle over de diverse onderdelen van uw website. Kleuren kunt u naar uw eigen smaak aanpassen. Hoofd- en subrubrieken kunt u naar eigen inzicht aanmaken en indelen. Dit doet u via de beheeromgeving dat onderdeel van het marktplaats script is. Met het marktplaats script kunt u zich zonder problemen richten op een afzonderlijke markt. Regelmatig zet men dan ook een marktplaats script op om een specifieke markt te bewandelen.