Mijn eigen website met CMS systeem

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een CMS programma. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. Een groot deel van de content hoeft u alleen als platte tekst in te voeren. Het CMS programma giet uw tekst in de juiste opmaak op de website.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Een CMS pakket schrijft gegevens weg naar de database, waar u zonder CMS systeem de gegevens in de bronbestanden zou moeten plaatsen. In een centrale beheeromgeving brengt u de benodigde wijzigingen aan de website aan. Dit afgesloten gedeelte van uw website wordt ook wel het beheerdersgedeelte genoemd.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Andere voordelen kunt u op de pagina CMS website vinden. Niet zelden zit er een installatiescript bij het CMS systeem. Hiermee stelt u bijvoorbeeld de databaseverbinding en een gebruikersnaam en wachtwoord voor de beheeromgeving in. Zoals al is geschreven hoeft u met een CMS systeem minder vaak aanpassingen aan de bronbestanden te doen. Maar vanzelfsprekend moet u wel uw weg vinden in het beheerdersgedeelte. Het streven is doorgaans om een structuur aan te brengen, waardoor het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.