Over CMS beheer

Vroeger moest men bij iedere wijziging aan de website een bestand op de server aanpassen. Dat hoeft vandaag de dag niet meer. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Zorgen dat het in de juiste opmaak wordt weergegeven, dat regelt het CMS pakket voor u.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Het artikel Beheer website is een voorbeeld van een goede informatiebron. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Doorgaans zal het aanmaken van een database nodig zijn het CMS pakket goed te laten werken. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.