Startpagina beheer

Het hebben van een eigen startpagina is in een aantal opzichten goed. In eerste instantie kunt u uw favoriete websites op uw startpagina plaatsen. Eigen websites promoten kan ook uitstekend met een eigen startpagina. Daarnaast kunt u geld verdienen met uw startpagina.

Als u aan de slag gaat met uw eigen startpagina, dan is het nodig om u eerst te registreren. Het aanmeldformulier voor uw eigen startpagina is op veel websites vrij eenvoudig te vinden. Een geschikte website is via Google vrij eenvoudig te vinden. Denk daarbij aan zoekopdrachten zoals “eigen startpagina”.

Het is raadzaam om een geschikte naam te bedenken voor uw dochterpagina. Het is een goede gewoonte om een beschrijvende naam te verzinnen voor het subdomein van uw startpagina. Een algemene persoonlijke startpagina mag ook vaak. Hier mag u links over meerdere thema’s. Dan bent u iets vrijer in de keuze voor het subdomein.

Een kloppend e-mailadres is belangrijk bij de registratie. Een aantal sites zal u namelijk een bevestigingslink sturen. Pas wanneer u op die link klikt, is de aanmelding definitief. Deze link wordt per e-mail naar u toegestuurd. Ook wanneer er geen sprake is van deze extra stap om uw account te bevestigen, is het handig om het juiste e-mailadres bij de aanmelding op te geven. In het geval u niet meer weet wat uw wachtwoord is, dan kunt u instructies aanvragen voor het herstellen van uw wachtwoord. De te volgen stappen worden bij een wachtwoordherstel via de e-mail naar u toegestuurd. Loopt u dan aan tegen een e-mailadres dat incorrect is, dan wordt het lastig om nog toegang te krijgen tot het beheergedeelte van uw pagina.

Op verschillende websites is informatie te vinden omtrent het samenstellen van uw eigen startpagina. Het artikel startpagina script is een voorbeeld van wat er online te vinden is. Wanneer u meer erover weet, dan wordt het ook gemakkelijker. Want het aanmaken van de startpagina is het begin. Daarna zal er regelmatig onderhoud aan de startpagina gepleegd moeten worden. De website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen, heeft meerdere teksten over het aanmaken van uw eigen dochterpagina.

Direct na het aanmaken zal uw startpagina waarschijnlijk helemaal leeg zijn. Het aanmaken van een rubriek is belangrijk, want pas daarna kunt u links aan de startpagina toevoegen. Bij een startpagina staan de links namelijk altijd in een rubriek. In de regel maakt men meer rubrieken. De titel van een rubriek is verplicht. De titel beschrijft waar de rubriek over gaat. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. Bouwt u op deze manier aan een logische structuur op uw startpagina, dan heeft u daar op verschillende manieren baat bij.