Uw eigen marktplaats samenstellen

Een online marktplaats is een website waar men tweedehands, maar ook nieuwe spullen kan kopen en verkopen. De website bestaat uit advertenties voorzien van de contactinformatie van de adverteerder. Een verkoper heeft de mogelijkheid om een advertentie van één of meer foto’s te voorzien. Een dergelijke website kunt u met een marktplaats script relatief makkelijk opzetten. Dergelijke scripts bouwt men vaak in PHP. Ook zult u een database systeem nodig hebben.

Uiteindelijk kunt u best veel rubrieken aantreffen op een advertentie website. Men kiest bij het aanmaken van een advertentie een rubriek waarin de advertentie te vinden zal zijn. Bij sommige advertentie websites maakt u eerst een advertentie aan en wordt er daarna een gebruikersaccount voor u aangemaakt. Maar het komt ook voor dat u eerst een gebruiker moet aanmaken. De mogelijkheid om een advertentie aan te maken heeft u pas daarna. Bij het aanmaken van een advertentie kiest u de gewenste rubriek.

Per rubriek kunt u het script ook zo instellen dat het gaat om een betaalde rubriek. De website zal de advertentie pas weergeven nadat er is betaald. Is een eigen marktplaats iets dat u wel ziet zitten, lees dan eens de pagina Marktplaats script door. Vaak controleert het script zelf of een betaling succesvol is verlopen. Uw tussenkomst is vaak niet nodig.

Hoelang de advertentie actief dient te blijven kan ook via de achterkant van de website worden ingesteld.Hoeveel afbeeldingen men maximaal aan een advertentie mag toevoegen stelt u ook daar in. Het zal niet lastig zijn om de verschillende elementen van uw website aan te passen. Zo kunt u de kleuren aanpassen van u website. De rubrieken kunnen helemaal naar eigen inzicht worden aangepast. Men probeert de beheeromgeving van een dergelijk script vaak zo makkelijk mogelijk in het gebruik te maken. Wilt u zich op een afzonderlijke branche richten, dan is dat met het marktplaats script prima te doen. Het komt dan ook vaak voor dat men het script inzet voor het bedienen van een speciale doelgroep.